Brouwerij Boon scoort ongeëvenaarde hattrick op Brussels Beer Challenge

Brouwerij Boon scoort ongeëvenaarde hattrick op Brussels Beer Challenge

Foto: idh

Halle - Brouwerij Boon zorgde op de Brussels Beer Challenge 2018 voor een nooit eerder geziene stunt. De Lembeekse lambiekbrouwerij won zowel het goud, zilver als brons en bezet daarmee het hele podium in de categorie 'Old style Gueuze-Lambic'.

De Oude Geuze Boon VAT 108 nam de hoofdprijs voor zijn rekening. De Oude Geuze Boon Black Label werd tweede en de Geuze Mariage Parfait ging aan de haal met de bronzen award.

"Zo'n bijzonder resultaat had niemand van ons hier verwacht", zegt Karel Boon. "Daarnaast haalden we ook nog een zilveren plak voor onze Oude kriek in de categorie Old Style Fruit Lambic. We hadden vier bieren ingezonden voor het festival en ze haalden alle vier een medaille. Voor ons is dit een geweldige aanmoediging om op de ingeslagen weg verder te gaan".

In mei van dit jaar won brouwerij Boon in Lembeek ook al voor het zesde jaar op rij goud op de Worlds Beer Cup. Ook daar werd de Oude Geuze Boon Vat 108 de winnaar. Bij de Brussels Beer Challenge namen dit jaar 1.522 bieren deel uit 46 landen. 88 internationale bierexperts fungeerden als jury. Ze proefden de bieren, die werden opgedeeld in verschillende categorieën op basis van herkomst, stijl en specifieke eigenheid, blind en velden daarna hun oordeel.

Brouwerij Boon uit Lembeek is een echte familiebrouwerij, gerund door vader Frank en zijn twee zonen Jos en Karel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio