Werken aan rotonde op Bergensesteenweg

Werken aan rotonde op Bergensesteenweg

Foto: idh

Halle / Sint-Pieters-Leeuw - Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf maandag 19 november onderhoudswerken uit op de Bergensesteenweg op de grens tussen Halle en Sint-Pieters-Leeuw ter hoogte van de rotonde die aansluit op de Alsembergsesteenweg.

De rotonde blijft open voor het doorgaand verkeer maar er zal tijdelijk wel slechts een rijvak beschikbaar zijn in beide rijrichtingen. Dat is nodig omdat de betonverharding moet worden hersteld. Fietsers en voetgangers zullen gewoon door kunnen en ook de oversteken blijven open. Ook woningen en handelaars in de werfzone blijven volledig bereikbaar.

Volgens de timing moeten de werken tegen 2 december afgelopen zijn ùaar bij slecht weer kan dit mogelijk uitlopen. "Zowel de Bergensesteenweg als de Alsembergsesteenweg zijn druk bereden routes voor autoverkeer maar ook voor zwaar vrachtvervoer. Onze controleurs kijken daarom regelmatig de kwaliteit van het wegdek na. Op de rotonde werden een aantal problemen vastgesteld die nu opgelost zullen worden", zo laat Wegen en Verkeer weten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio