Brantano breidt uit en bouwt appartementen

Brantano breidt uit en bouwt appartementen

Foto: idh

Halle - Projectontwikkelaar Retail Estates heeft plannen om de schoenenwinkel Brantano op de hoek van de Ziekenhuislaan en de Auguste Demaeghtlaan in Halle fors uitbreiden. Bovenop de winkel zouden 24 appartementen komen, gespreid over drie bouwlagen.

 Het gaat om elf appartementen met een kamer en dertien appartementen met twee kamers. Verder is er ook een ondergrondse parkeergarage met fietsenstalling en bergruimten voor de bewoners voorzien. Buiten aan de winkel komt een parking voor 51 auto's.

Om dit te realiseren zou wat nog rest van de oude Bricout-winkel, enkele loodsen en de leegstaande villa van de familie Bricout worden afgebroken. Momenteel is Brantano ook al gebouwd op de vroegere terreinen Bricout. De ontsluiting van het woonproject zal gebeuren via de Auguste Demaeghtlaan, de parking van de winkel zal te bereiken zijn via de Ziekenhuislaan zoals nu ook het geval is.

De kapel op de hoek van de Auguste Demaeghtlaan en de Beertsestraat wil Brantano behouden. Mogelijk kan er ook een voetweg over het domein lopen die voor voetgangers een betere ontsluiting geeft naar de Beertsestraat.

Nog tot 25 november loopt er bij de stad een openbaar onderzoek over dit project van Reatil Estates. Inmiddels zijn de Verenigde Handelaars van Halle alvast van plan om bezwaar aan te tekenen. Ze vinden baanwinkels oneerlijke concurrentie tegenover de kleine winkels in het stadscentrum.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio