Huis van de kerstman, muziek en nieuwe kerstverlichting in winkelstraten

Geen kerstmarkt, wel koopzondagen en kerstsfeer in Halse winkelstraten

Halle - Net als vorig jaar komt er ook dit jaar in Halle geen klassieke kerstmarkt. "Maar dat betekent geenszins dat er hier geen kerstsfeer zou hangen. Daar zorgen we op een andere manier voor", aldus Stephanie Rassaerts van de Verengde Handelaars Halle.

"Halle is een gezellig stadje met leuke winkels en een goede horeca. Maar een niet te onderschatten troef is dat hier steeds van alles te beleven valt. Halle bulkt van de evenementen en kleinere eventjes die het winkelen in Halle net die extra belevingswaarde geven. Daar zetten we ook in de eindejaarsperiode volop op in", verduidelijkt Stephanie, zaakvoerder van koffiehuis Esmola.

"Ook dit jaar zijn er in Halle speciale koopzondagen voorzien op 16, 23, 30 december en met de eerste soldenzondag op 6 januari. En ook op maandag 24 en 31 december zijn de winkels open. Maar de extra animatie concentreren we vooral in de weekeindes van 15 en 16 december en van 22 en 23 december. Dan voorzien we muziek en andere animatie in de winkelstraten, koren die op pleintjes zingen en mensen zullen op een bijzondere manier worden verwelkomd. In een aantal leegstaande winkels voorzien we extra activiteiten zoals voorleessessies voor gezinnen met kinderen of een grimestand voor kinderen. Op 22 en 23 december zal ook het ondertussen befaamde huis van de kerstman niet ontbreken in de oude winkel van Azur. Hier zullen kinderen terecht kunnen voor een bezoek aan het volledig ingerichte huis, al dan niet met fotoshoot", aldus Stephanie. "We zorgen er voor dat alle animatie over de hele stad verspreid is".

Bijzonder is ook dat Halle een gloednieuwe kerstverlichting krijgt. Inmiddels is het ophangen hiervan gestart. "De oude kerstverlichting was versleten maar dat betekent niet dat we die zomaar gedumpt hebben. We gaan die hergebruiken op plekken ind e stad die ons inziens ook wat extra kerstsfeer kunnen gebruiken maar dit tot nu toe niet kregen. We willen graag van Halle de lichtstad aan de Zenne maken", aldus Stephanie.

En natuurlijk kan men een bezoekje aan de winkelstraten ook combineren met een stapje op het ijs want van 13 december tot 13 januari opent opnieuw de ijspiste van Halle Schaatst op het Stationsplein de deuren. Tijdens de kerstvakantie staat er deze keer ook van vrijdag 21 december tot en met zondag 6 januari een tubingbaan.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio