Sinterklaas komt met de ziekenwagen

Halle - Het zijn spannende tijden voor kinderen die reikhalzend uitkijken naar de komst van Sinterklaas. Maar voor de kleuters van het Heilig Hart&College Sint-Rochus was die spanning toch nog dat tikkeltje groter.

Sinterklaas had begin deze week laten weten dat hij niet naar hun school zou kunnen komen omdat hij ziek was. Een hele week lang maakten de kleuters gezonde hapjes, zorgden voor voldoende beweging en werkten met de hele school aan een medicijn vol vitamientjes in de hoop Sinterklaas op tijd terug op de been te krijgen.
Toen de kleuters gisteren plots een ambulance zagen aanrijden op de speelplaats, wisten ze met een blij hart dat hun inspanningen gelukt waren. Sinterklaas stapte vrolijk de ambulance uit, recht van het ziekenhuis. Hij kwam de kinderen persoonlijk bedanken voor de reddingsoperatie.

Voor de juffen was het meteen een leuke aanleiding om een week rond gezondheid te werken. Als kers op de taart mochten alle kleuters een bezoek brengen aan de ambulance van het Rode kruis die Sinterklaas naar school had gebracht.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio