Ook skatelessen voor beginnende skaters

Paterskerk wordt tijdens kerstvakantie indoor skatepark

Paterskerk wordt tijdens kerstvakantie indoor skatepark

Foto: idh

Halle - De Paterskerk in de Volpestraat in Halle wordt tijdens de kerstvakantie omgebouwd tot een indoor skatepark. Hiermee heeft halle er tijdens de kerstvakantie er naast de schaatspiste op het Stationsplein een extra publiekstrekker bij.

Sinds de laatste paters conventuelen hun klooster in Halle verlieten en de kerk sindsdien niet meer gebruikt werd, nam de stad Halle op vraag van de cultuurraad de regie voor een alternatieve invulling van deze Paterskerk over. Er gebeurden al tentoonstellingen, concerten, dansvoorstellingen, feesten en zelfs een urban run. Bedoleing is dat de Paterskerk binnenkort een definitieve socio-culturele invulling krijgt. 

Maar ondertussen bloeien de ideeën op waarvoor het gebouw allemaal zou kunnen gebruikt worden. Tijdens de kerstvakantie wordt een nieuwe stap gezet in het try outen vand e ruimte. Op voorstel van de jeugddienst wordt de Paterskerk tijdens de kerstvakantie ingericht als een indoor skatepark. 

"De voorbije jaren werkte de stad Halle en de vzw Stoked Boardacademy al meermaals samen om skate-activiteiten op poten te zetten in Halle. Dat gaat van initiatielessen voor beginners tot echte skatekampen en zelfs skatecontests. In de zomer kan dit steeds in ons skatepark aan De Bres maar tijdens de wintermaanden krijgenw e vaak de vraag van ouders en van skaters of er ergens indoor kan geskatet worden", amdus schepen van jeugd Dieuwertje Poté (CD&V). "Normaal kan dit in de fuifzaal van het jeugdcentrum De Kazerne maar daar is momenteel onze blokspot gevstigd. Stoked Boardacademy en de stad vonden een alternatief in de Paterskerk.".

"Het lijkt ons niet eens zo ver gezocht. De Paterskerk is ook al de eerste kerk in Vlaanderen met graffiti-kunstwerken; Dit sluit aan bij de jongerencultuur", aldus Dieuwertje Poté. "Uiteraard kan je in de Paterskerk geen halfpipe of een ander indrukwekkende skateramp opstellen. Maar de Skate Boardacademy engageert zich om voor leuke skate-elementen te zorgen waar iedereen zich kan op uitleven, van beginner tot ervaren skater".

Het indoor skatepark zal open zijn op 26, 27 en 28 december en op 2, 3 en 4 januari, telkens van 10uur tot 17uur. Niet enkel skaters zijn welkom, ook mensen die de graffiti-kunst willen komen bekijken. Men zal er zich ook kunnen opwarmen aan een koffie, chocomelk of streekbiertje. Op 2,3 en 4 januari is er een open lesaanbod tussen 14uur en 17uur met ervaren monitoren voor iedereen die zijn skateboard beter wil leren beheersen. Er worden regelmatig leuke fotoshoots voorzien en een aftermovie.

Wie zelf geen skatemateriaal heeft, kan het nodige materiaal tegen een kleine bijdrage ter plekke huren. Het bezoek aan de Paterskerk is verder gratis, behalve als men wil deelnemen aan de skate-lessen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio