Opnieuw Toer de Geuze op 4 en 5 mei

Ticketverkoop voor bussen Toer de Geuze gestart

Ticketverkoop voor bussen Toer de Geuze gestart

Foto: idh

Halle / Sint-Pieters-Leeuw / Beersel / Dilbeek / Gooik - Er komt dit jaar opnieuw een Toer de Geuze, een gezamenlijke opendeurweekeinde van alle geuzebrouwers en geuzestekers uit het pajottenland en de Zennevallei. De twaalfde editie is gepland op zaterdag 4 en zondag 5 mei.

Sedert 1997 organiseert de Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren, afgekort als Horal, om de twee jaar de Toer de Geuze. Dit opendeurweekend is intussen uitgegroeid tot het grootste bierevenement van Vlaams-Brabant. Zes bedrijven (Boon, De Troch, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin, Timmermans) en het bezoekerscentrum De Lambiek kunnen zowel op zaterdag 4 als zondag 5 mei bezocht worden. Op zondag 5 mei zetten ook De Cam, Hanssens en Mort Subite hun deuren open.

De toegang tot alle deelnemende bedrijven en bezoekerscentrum De Lambiek is volledig gratis. Er hoeft nergens gereserveerd te worden om een bezoek te brengen aan de brouwinstallaties en opslagplaatsen, ook al brengt de Toer de Geuze telkens duizneden bezoekers op de been.

De Toer de Geuze kan met eigen vervoer zoals de auto of de fiets gedaan worden of met één van de twintig autocars dieHoral inlegt. Wie graag een plaats reserveert op de HORAL-bussen, wacht best niet te lang want bij vorige edities liep het altijd storm en dat is ook nu weer het geval. Bustickets kunnen gereserveerd worden via www.toerdegeuze.be.

De vzw Horal verenigt bijna alle lambiekbrouwerijen en geuzestekerijen van Vlaams- en Waals-Brabant. De brouwersvereniging promoot ambachtelijke lambiekbieren, in het bijzonder oude geuze en oude kriek, en neemt ook initiatieven ter bescherming van deze bieren.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio