Politie klist twee vermoedelijke inbrekers

Politie klist twee vermoedelijke inbrekers

Foto: idh

Halle / Sint-Pieters-Leeuw / Beersel - De politie van de zone Zennevallei kon donderdag twee vermoedelijke inbrekers aanhouden na een speuractie met een politiehond. De politie onderzoekt aan welke feiten de twee, een minderjarige en een meerderjarige met geen vaste verblijfplaats in België, nog kunnen gelinkt worden

De Zennevallei wordt momenteel geteisterd door een inbrakenplaag. Zo werden in de nacht van dinsdag op woensdag in Huizingen en in Lot opnieuw drie inbraken gepleegd. Deze keer konden de inbrekers vier voertuigen buit maken:  twee bestelwagens en twee personenwagens.

Al een tijdje zet de lokale politiezone extra patrouilles in om enerzijds ontradend te werken, en anderzijds op zoek te gaan naar verdachte zaken en personen. Tijdens zo'n patrouille woensdagochtend merkten de wijkinspecteurs één van de gestolen voertuigen op. Het gestolen voertuig stond geparkeerd aan het station van Buizingen. Een tweede patrouille vond een kwartier later ook een tweede gestolen voertuig terug. Deze was door de verdachten achtergelaten in de Vaucampslaan in Huizingen, op een paar honderden meter afstand van het eerste teruggevonden voertuig. 

Omdat de politie de wagens verder wilde onderzoeken naar sporen, werden de wagens getakeld. Tijdens de takelwerken kwam er plots nog een kleine bestelwagen aangereden. Ook dit voertuig werd onmiddellijk herkend door de aanwezige wijkagenten als één van de gestolen bestelwagens. De politieploeg trachtte nog over te gaan tot controle, maar beide inzittenden namen te voet de vlucht. 

De politie zette meteen de achtervolging in. Eén verdachte kon vrij snel worden ingerekend, maar verzette  zich hevig. Eén inspecteur raakte hierbij lichtgewond. De tweede verdachte werd niet onmiddellijk gevonden. Daarom werd de hulp van een hondengeleider met speurhond en een helikopter van de Federale Politie er bij geroepen. De speurhond kon het spoor van de verdachte oppikken en uiteindelijk werd ook de tweede verdachte gevonden en meegenomen.

Beide verdachten werden overgebracht naar de politiepost. Daar bleek het te gaan om één minderjarige en één meerderjarige, beiden van vreemde origine zonder vaste verblijfplaats in België. Het parket van Halle-Vilvoorde besliste om beide personen aan te houden en voor te leiden bij de onderzoeksrechter en jeugdrechter.

De lokale recherche van de politiezone Zennevallei zet het onderzoek verder om na te gaan of beide verdachten nog in aanmerking komen voor andere feiten in de regio. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio