Lambiek Fabriek uit Ruisbroek beste nieuwkomer in Belgisch bierwereld

© idh

De Lambiek Fabriek uit Ruisbroek, makers van onder meer de Oude Geuze Brett-Elle, is door de internationale bierwebsite Rate Beer uitgeroepen tot de beste nieuwkomer in het Belgische bierlandschap.

Ingrid Depraetere

De internationale bierwebsite RateBeer.com maakte opnieuw per land een lijstje op per land van de beste bieren en brouwerijen. Westvleteren krijgt nog steeds de hoogste score als beste Belgische bier. De Struise Brouwers uit Oostvleteren duidt RateBeer aan als de beste Belgische brouwerij. Opvallend: de beste nieuwkomer in het Belgische bierlandschap is de Lambiek Fabriek uit Ruisbroek.

De Lambiek Fabriek is het initiatief van de drie vrienden Jo Panneels, Jozef van Bosstraeten en Stijn Ecker. Ze brouwen traditionele lambiek bij brouwerij Belgoo in Sint-Pieters-Leeuw. Daarna laten ze deze spontaan vergisten en rijpen op Franse eikenhouten vaten in de Fabriekstraat in Ruisbroek. Van deze lambieken van verschillende jaargangen maken ze de "Oude Geuze Brett-Elle". Brett-Elle verwijst speels naar de bacterie Brettanomyces die in de Zennevallei het brouwen van lambiek mogelijk maakt en het verwijst meteen naar de liefde voor hun vrouwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus