GO-campus houdt op Dikke Truiendag klimaatmars in Halle

GO-campus houdt op Dikke Truiendag klimaatmars in Halle

Foto: idh

Halle - De klimaatmarsen die vanuit Brussel deze week uitdeinden naar een aantal andere steden in Vlaanderen, bereiken volgende week ook Halle. Dinsdag 12 februari organiseert de GO-campus aan de August Demaeghtlaan in Halle een eigen Halse klimaatmars.

Hieraan nemen leerlingen van basisschool De Leerboom, de Middenschool en het Koninklijk Atheneum deel. het gaat in totaal om 1.200 leerlingen.

"Met de klimaatmars willen we ook in Halle aandacht vragen voor het klimaat en de luchtkwaliteit. We vertrekken in stoet om 10.15uur op de campus en we wandelen naar de Grote Markt. Rond 10.30uur zullen we een memorandum overhandigen aan burgemeester Marc Snoeck met onze wensen", aldus Kevin Kestemont van GO Atheneum Halle. "Hoog op ons verlanglijstje voor een beter klimaat in Halle staan een duurzame mobiliteit met meer bussen en veilige fietspaden".

"Wij zijn een MOS-school. MOS staat voor ‘Milieu Op School’. Zo besteden wij doorheen heel het jaar al heel wat aandacht aan het milieu: we proberen de afvalberg zo klein mogelijk te houden door onze leerlingen een drinkbus te laten gebruiken en de boterhammen te laten meebrengen in brooddozen in plaats van ingepakt in papier. Daarnaast houden we heel wat acties rond mobiliteit. Zo vragen we de ouders bvb. om elke woensdag de auto thuis te laten en de leerlingen met het openbaar vervoer, te voet of met de fiets naar school te laten komen", aldus Kevin kestemont. "We hebben ook een MOS-team waar de leerlingen zélf hun ideeën naar voor kunnen brengen rond ‘milieu’. De inbreng van onze leerlingen vinden we zelf heel belangrijk. Ook de klimaatmars van dinsdag is op die manier tot stand gekomen".

"Dinsdag is het in heel Vlaanderen ‘Dikke Truiendag’. Onze leerlingen denken dit elk jaar mee uit. Sinds enkele jaren gebeurt dit op campusniveau. Het milieu en ons klimaat is immers een thema dat iedereen aanbelangt. Klimaatopwarming stopt bovendien niet aan de schoolpoort en moet op heel wat verschillende niveau’s worden aangepakt. Dat zijn zaken die de leerlingen al vanaf de lagere school leren. Dat onze leerlingen effectief hebben opgelet in de klas, willen ze dan ook laten zien", aldus Kevin. "Scholieren die opkomen voor het klimaat, in de media kan er niet naast worden gekeken natuurlijk. Dit leeft enorm bij onze leerlingen. Toen we navraag deden bij onze leerlingen om te bekijken wat ze dit jaar wilden organiseren met ‘Dikke Truiendag’ kwam het organiseren van een klimaatmars meteen naar voor".

Of ook andere scholen aansluiten bij de klimaatmars is nog niet duidelijk.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio