Rudi Pickaert op paasaffiche

Halle - Het blijft een van de best bewaarde geheimen in Lembeek welke Lembekenaar er elk jaar als uithangbord van de Sint-Veroonmars mag dienen in de vorm van de 'paasaffiche'. Deze affiche bestaat telkens uit een grote foto die in honderdvoud aan vensters verschijnt in Lembeek en ver er buiten. Vrijdagavond werd op het Bal van d'Affiche de nieuwe paasaffiche 2019 onthuld. Vreugdekreten stegen op toen de eer van ambassadeur dit jaar blijkt weggelegd voor Rudi Pickaert (55) van de Soldatenclub van de Congo.

Rudi Pickaert is kapitein bij de soldatengroep en maakt ook deel uit van het bestuur van de Soldatenclub van de Congo. "Ik vind dit een ongelooflijke eer. Het is ook een mooie foto die opnieuw werd gekozen. Ik wist echt van niks", aldus Rudi. "Ik ga dit jaar voor de 34ste keer mee met de paasprocessie. Ik ben bij de Soldatenclub van de Congo begonnen als schutter maar ondertussen speel ik klaroen". Op de paasaffiche prijken naast de grote foto van Rudi Pickaert in soldatenuniform ook nog vier kleinere foto's vand e andere soldatengroepen.

Het Bal van d'Affich stond opnieuw garant voor een onvervalste Lembeekse 'bonte' avond met onder meer optredens van Lembeik Bauve, dansgroep DEC, Gerard Jaffrès en coverband Blue Thrill. Enkele jaren geleden had Jan Neef aangekondigd om te stoppen met het uitgeven van paasaffiches maar op die beslissing is hij later teruggekomen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio