FOTO. Branko en Fie zijn miniprinsenpaar 2019

Halle - Branko Vandenhouden (10) en Fie Van Belle (11) maken het carnavalsplaatje in halle compleet. Zij werden zaterdag tijdns een druk bijgewoond kindercarnaval verkozen tot het nieuwe miniprinsenpaar 2019.

De jongste carnavalisten vlogen er zaterdag, een week vooraleer iedereen in Halle de zotskap opzet, al eens stevig in op het traditionele kindercarnaval. Onder meer het kidspopduo Blitz kwam er optreden maar het waren vooral de dertien kandidaatjes die meedongen naar de titel van miniprins en miniprinses die de show stalen. 
Tien meisjes en drie jongens verschenen aan de start in een zelfgeknutseld kostuum met recuperatiemateriaal. Het was meteen een opdracht die ze vooraf Halattraction meekregen. Tijdens de verkiezingsnamiddag zelf, voerde elke kandidaat nog een eigen show op, afgewisseld met een aantal praktische proeven.

Uiteindelijk sprokkelden Branko vandenhouden bij de jongens en Fie Van Belle bij de meisjes de meeste punten. De ontlading was groot toen ze op het podium werden uitgeroepen tot de nieuwe miniprins en miniprinses. Branko loopt school in Zilverberk in Halle, houdt van voetballen en is lid van de Smosjterpotten. Opvallend detail: Branko's oma en oma zijn ook dit jaar uitgerekend seniorenporins en seniorenprinses. Voor Fie Van belle werd haar tweede deelname aan de miniprinsverkiezing meteen de goede. Fie zit in het zesde leerjaar in De Leerboom, houdt van tekenen en knutselen en is lid van de Vrie Kadeikes. 

Net als de grote prins en prinses carnaval mag ook het miniprinsenpaar twee vriendjes meenemen tijdens de carnavalsactiviteiten als onderdeel van hun hofhouding. Het hofnarrenpaar wordt traditioneel wie op nummer twee eindigde bij de verkiezing van het miniprinsenpaar. Lilly Demol wordt zo minihofnarcis. Zij loopt school in het Heilig hart&College Sint-Rochus, danst bij de Giants en ook zij is lid vand e Smosjterpotten. Yorben Portaels werd uitgeroepen tot minihofnar. Hij gaat naar school in het heilig hart&College in Essenbeek, is hier ook lid vand e chiro, doet aan kung-fu en is lid van carnavalsgroep de Afzakkers. 

Zondag kreeg het kersverse miniprinsenpaar meteen een eerste gewichtige opdracht. Ze mochten samen met prins Peter, prinses Cindy en het seniorenprinsenpaar Jos en Linda de carnavalsfoor plechtig openen. Ook dit jaar palmen meer dan honderd kermisattracties verschillende pleinen in Halle in. De Halse carnavalsfoor staat hiermee in de top tien van grootste kermissen in België. Onder meer op het Stationsplein staan enkele nieuwe grote attracties, zelfs één die nog niet in België te zien was. Door de werken aan het oud-stadhuis op een deel van het Possozplein, moeten in het stadscentrum enkele attracties dit jaar uitwijken naar het parkeerterrein rechtover het woon-en zorgcentrum Sin-Augustinus. De meeste kramen en stielen staan dit jaar langs de Leide en op het Stationsplein. Speciaal dit jaar komt er op donderdag 28 maart voor het eerst een prikkelarme kermisnamiddag, zonder luide muziek of wilde lichteffecten, voor kinderen die moeite hebben om zoveel prikkels te verwerken. Op woensdag is er telkens een familienamiddag met korting.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio