Vader en zoon Vierendeel lanceren eigen bier G/4

Vader en zoon Vierendeel lanceren eigen bier G/4

Foto: idh

Halle - Met G/4 is Vlaanderen opnieuw een blond streekbiertje rijker. Initiatiefnemers zijn vader Guido en zoon Gregory Vierendeel uit Essenbeek. Ze stellen hun G/4 zondag officieel voor in Het Parlement in Halle.

Guido Vierendeel is in het bierlandschap in het Pajottenland geen onbekende. Samen met zijn broer Wilfried uit Herne is hij de geestelijke vader van het Kartuis-bier. Ondertussen verrijkten ook Kartuis-kaas, Kartuis-koekjes en Kartuis-pralines het assortiment. "Kartuis is een vrij zwaar bier van 8°. De naam verwijst naar het kartuizer klooster in Herne. Als het warmer weer is, stijgt het snel naar je hoofd. Dus kwam de vraag vrij vaak naar een lichter en toegankelijk bier. Tegenwoordig passen mensen door de alcoholcontroles wel op als ze een glaasje drinken en kizen vaker voor een lichter bier", vertelt Guido Vierendeel.

"Toeval wil dat mijn zonen Gregory en Koen ook nogal geïnteresseerd zijn bieren. Zij speelden al langer met de idee om eens een eigen bier te maken. Uiteindelijk hebben we de koe bij de horens gevat en is als resultaat G/4 geboren, een blond meergranenbier met een alcoholgehalte van 5,8° dat hergist op de fles wardoor er een smaakevolutie in zit. Het is een echte zomerdrank geworden en een dorstlesser dat op menig terras zal geapprecieerd worden", aldus Guido.

Gregory en Koen stelden het recept voor het bier samen. Voor het brouwen werken ze samen met brouwerij Craywinckelhof in Lubbeek. De verdeling doet vader Guido zelf via streekproductenwinkels en bierspeciaalzaken. "G/4 is een 'folieke'. het staat helemaal los van Kartuis", aldus nog Guido Vierendeel.

Guido, Gregory en Koen Vierendeel stellen hun nieuw G:4-bier zondag tussen 14uur en 20 uur voor in café Het Parlement in de Klinkaert in Halle.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio