Niemand gewond bij treinongeval aan overweg in Bellingen

Niemand gewond bij treinongeval aan overweg in Bellingen

Foto: BZWB

Pepingen - Zondagavond omstreeks 18.30uur kwam het ter hoogte van de overweg aan de Hondzochtstraat in Bellingen tot een aanrijding tussen een trein en een wagen die half geblokkeerd stond op de sporen. De drie inzittenden konden zich op tijd in veiligheid brengen zodat niemand gewond geraakte.

Twee dames en het zoontje van een van de twee kxwamen rond 18.30uur terug van een bezoekje aan een kinderboerderij toen het plots fout liep aan de overweg in Bellingen. De slagboom aan de overweg kwam op de wagen terecht zodat die half op de sporen geblokkeerd raakte. In een refleks stapten de drie inzittenden uit de wagen en brachten zichzelf in veiligheid. Nog geen minuut later kwam de trein van Doornik naar Zaventm aangereden met zo'n 300 passagiers aan boord. Een bosting met het voertuig dat half op de sporen stond, was onvermijdelijk. 

Zowel de drie inzittenden van de wagen als de mensen op de trein bleven allemaal ongedeerd. De trein bleef wel twee uur geblokkeerd staan in bellingen. De brandweer liet water en wafels aanrukken voor de reizigers. Rond 20.15uur kon de trein uiteindelijk zijn reis verder zetten.

Volgens de bestuurder was er geen belsignaal of een rood licht te izen die normaal aan het neerkomen van de slagboom vooraf gaat maar volgens Infrabel zou de seingeving wel gewerkt hebben. Er loopt een onderzoek naar het ongeval.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio