Sint-Niklaasparochie zet drie vrijwilligers in de bloemetjes

Sint-Niklaasparochie zet drie vrijwilligers in de bloemetjes

Foto: idh

Gooik - Tientallen jaren al zetten Marie-Josée De Vos (80), Cecile Vandendaele (85) en Vincent Brisaert (83) zich al in voor de Sint-Niklaasparochie in Gooik. Tijd om hen eens in de bloemetjes te zetten, zo vond de kerkraad en de parochieploeg.

"Decennia lang hebben ze zich ingezet voor de liturgie in onze parochiekerk. Ze ondersteunden voorgangers en voorlezers. Ze versierden de kerk met zelf gekweekte bloemen. Ze hielpen mee gebedswakes en vieringen verzorgen en solidariteitsacties opzetten, Wegens hun leeftijd willen ze het wat rustiger aan doen. Dit is daarom nu het ideale moment om hen ind e bloemetjes te zetten", aldus Erik De Rick, voorzitter van de kerkraad van de Gooikse Sint-Niklaasparochie.

Dat gebeurde in de mis en tijdens een receptie nadien in zaal Familia. Marie-Josée, Cecile en Vincent kregen elk een mand met streekproducten en een grote foto van het interieur van de kerk. Het gemeentebestuur schonk hen ook elk een beeldje van de Gooikse hespendroger. Attenties kwamen er ook van de Gooikse chiromeisjes en KVG Groot-Gooik. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio