Woensdag 24 april voor twaalfde keer Buitenspeeldag

Buitenspeeldag op veertien locaties in Pajottenland

Buitenspeeldag op veertien locaties in Pajottenland

Foto: idh

Halle / Herne / Bever / Galmaarden / Sint-Pieters-Leeuw / Drogenbos / Beersel / Dilbeek / Lennik / Gooik / Roosdaal - Al voor de twaalfde keer kunnen kinderen zich woensdag 24 april uitleven op de Buitenspeeldag. Televisiezenders engageren zich om die dag hun uitzendingen even op te schorten zodat kinderen volop buiten kunnen ravotten. Ook het Pajottenland doet mee.

Zo'n 250 Vlaamse en Brusselse gemeenten doen dit jaar mee met de Buitenspeeldag. Ook in het Pajottenland en de Zennevallei worden er woensdagnamiddag 24 aprl heel wat speelse, sportieve en creatieve activiteiten op poten gezet.

In Halle strijkt de Buitenspeeldag deze keer neer op de speelterreinen aan het jeugdhuis Eenders aan het Gemeenteplein in Buizingen. Tussen 13.30uur en 16.30uur staat de namiddag in het teken van highland games. Maar men kan er ook gewoon komen knutselenof genieten van een voorleessessie. Bijzonder is dat deze Buitenspeeldag helemaal toegankelijk is voor kinderen met een beperking.

Pepingen heeft al een lange traditie met de Buitenspeeldag en sloeg nog geen enkele keer over. Deze keer kan men op 24 april van 13uur tot 17uur terecht op de speelweide naast de school op de Plaats in Heikruis. Men kan er leren eenwieleren , er is een graffitimuur, een hindernissenparcours, springkastelen, een ballonkunstenaar en zo meer.

Herne, Galmaarden en Bever bundelen de krachten en organiseren samen een Buitenspeeldag in de tuin van het Dominicanessenklooster in Herne. Er is een Vlaamse kermis, een blote voetenpad, een reuzenschilderij, mega zeepbellen en zo meer. In Gooik wordt hrt oud atletiekplekn aan de Houteman eennamiddag lang een groot speelterrein. In Lennik kan men terecht aan de sporthal Jo Baetens waar er naast spelletjes ook gezorgd wordt voor springkastelen en een grote zandberg. In Roosdaal wordt een kinderdorp opgesteld aan het MPC Sint-Franciscus in Strijtem.

In de Zennevallei kan men terecht aan het Wildersportcomplex in Sint-Pieters-Leeuw van 13.30uur tot 16.30uur. Men kan er onder meer deelnemen aan een workshop dansen, natuurworkshops en genieten van een verrassingsact. In Beersel heeft de Buitenspeeldag plaats aan de chirolokalen in de Kloosterstraat in Lot en staat in het teken van 'tropical beach'. Ook Drogenbos doet mee. Kinderen kunnen terecht voor een gevarieerde spelnamiddag op het kaatsbalveld aan de Grote Baan.

In Dilbeek moet men op de kinderboerderij Het Neerhof zijn om van 13uur tot 17uur te ravotten op de boerderij. In Ternat ishet park van Kruikenburg de place to be en in Asse de terreinen aan het jeugdcentrum 't Jass op de Asphalcosite.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio