Pajottenland ontdekken en proeven op Rondje Bruegelen

Pajottenland ontdekken en proeven op Rondje Bruegelen

Foto: idh

Herne / Galmaarden / Pepingen / Gooik / Roosdaal - Het Pajottenland doorkruisen met een scooter, een 2PK'tje of een oldtimer minibus en onderweg halt houden op mooie idyllische plekjes of bij een van de vele producenten van Pajotse streekproducten: dat wordt Rondje Bruegelen op zondag 5 mei.

"Rondje Bruegelen is een begeleide dagtrip. Op stap gaan met een gehuurde scooter, elektrische fiets of met een nostalgisch 2PK'tje om de streek te verkennen is al langer een leuke manier om met vrienden of familie het Pajottenland te ontdekken. Maar langs gaan bij streekproducenten op zo'n individuele rondrit lukt niet altijd omdat deze bedrijven niet altijd open zijn", vertelt Jos Huwaert van Pajottenland Plus."Maar als we echt uitpakken met een georganiseerde dagtrip gaan er wel deuren open. De idee groeide op een netwerkmoment van Pajotse producenten".

Wie wil deelnemenkan een scooter, 2PK'tje of minibus huren bij Scootertours in Pamel, bij Pajot Experience in Oetingen of bij Coralium in Gooik. Het vertrek is voorzien om 9uur. Onderweg stopt de groep bij het fruitbedrijf Billens-Vanlaer in Gooik, in het Museum van het Brabants Trekpaard in Vollezele, in het Terlindenhof in Heikruis en op het wijndomein Dappersveld in Elingen.

Deelnemen kost, afhankelijk van het gekozen vervoersmiddel, rond 70 euro per persoon. Inschrijven en info op www.pajottenland.be of op www.toerisme-pajottenland.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio