Halle beloont scholen die gans jaar actie ondernemen tegen zwerfvuil

Halle beloont scholen die gans jaar actie ondernemen tegen zwerfvuil

Foto: idh

Halle - Halle nam deel aan Operatie Proper, een initiatief dat jongeren sensibiliseert tegen zwerfvuil en scholen en verenigingen beloont met een geldsom die als groep mee de handen uit de mouwen steken.Deze week werden de cheques na een jaar van inzet uitgedeeld.

 "Scholen en verenigingen kregen voor het tweede jaar op rij de kans om in te tekenen. De buso-afdeling van de Don Bosco-school, Het GO Technisch Atheneum en het Heilig Hart&College gingen op het aanbod in. Ze engageerden zich om het hele jaar door aandacht te hebben voor de afvalproblematiek en er ook over te communiceren met ouders en op hun digitale kanalen. De scholen gingen ook regelmatig zelf zwerfvuil opruimen. De stad van zijn kant stelde opruimmateriaal en lespakketten ter beschikking", aldus schepen van afvalbeleid Johan Servé (SP.A). "Scholen die hun engagement nakwamen konden 3 euro per leerling verdienen, met een maximum van 1.500 euro per school".

Als afsluiter van Operatie Proper kregen het Heilig haert&College en het GO technisch Atheneum Halle elk een cheque van 1.500 euro. Buso Don Bosco ontving een cheque van 537 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio