Leeuwse Coderdojo blikt tevreden terug op een jaar leren programmeren

Leeuwse Coderdojo blikt tevreden terug op een jaar leren programmeren

Foto: idh

Sint-Pieters-Leeuw - Coderdojo, de maandelijkse sessies waarbij kinderen en jongeren onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers leren programmeren, blies in de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw zijn eerste kaarsje uit met een feestkje. Zowel initiatiefnemer Bryan Vanbever als de bib evalueren de Leeuwse Coderdojo als bijzonder positief en verrijkend.

"Programmeren is mijn passie. Ik leerde Coderdojo kennen in Gent en het was mijn droom om dit uit te bouwen in mijn eigen gemeente Sint-Pieters-Leeuw", vertelt Bryan Vanbever. "In de bibliotheek vond ik de ideale partner. Zij bieden de locatie en zorgen mee voor de promotie. Wij hebben het materiaal en de nodige kennis."
Aanvankelijk werd Coiderdojo even met een po-up versie uitgetest om in september van dit jaar echt maandelijks van wal te steken. Vrijwilligers leren jongens en meisjes programmeren met programma's als Scratch, Arduino en M-Bot.

Ook de bibliotheek heeft enkel lof voor het initiatief. "De bibliotheek heeft noch de tijd, noch de expertise of het personeel om dergelijke activiteiten zelf te organiseren. Het feit dat Coderdojo volledig door vrijwilligers wordt gedragen, maakt het net haalbaar", benadrukt schepen van bibliotheek Jan Desmeth. "Programmeren is de taal van de toekomst en spreekt heel veel jongeren aan. Elke sessie is vrij snel volzet met zowel jongens als meisjes." 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio