Intradura start afvalophalingen een uur vroeger tijdens hitteweek

Intradura start afvalophalingen een uur vroeger tijdens hitteweek

Foto: idh

Halle / Herne / Beersel / Pepingen / Dilbeek / Lennik / Gooik - Afvalophaler Intradura kondigt aan dat ze volgende week een uurtje vroeger met de afvalophalingen begint en vraagt inwoners om hun afval vroeg genoeg buiten te zetten.

"Volgende week vwordt een hittegolf voorspeld met tropische temperaturen tot 32 graden. Heerlijk weer, maar voor de afvalophalers ook veel zwaardere omstandigheden om in te werken. Daarom zullen de afvalophalingen van Intradura vervroegd worden met een uur, en dit van 24 tot en met 28 juni", zo laat de afvalophaler weten.

"Om de namiddaghitte zoveel mogelijk te vermijden, starten onze ploegen de hele week om 5 uur in plaats van om 6 uur 's morgens. De ophalers moeten met de nodige veiligheidskledij zoals handschoenen en veiligheidsschoenen, zwaar werk uitvoeren. Met dit weer is dat in de namiddag niet meer verantwoord" zegt Gunther Van Heymbeeck, Operations Manager bij Intradura.

Intradura vraagt aan de inwoners om het afval vóór 5 uur buiten te zetten, dit kan al vanaf 18 uur de avond voordien. Zo mist men de afvalophaling zeker niet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio