Pendelbus krijgt extra halte aan station maar rijdt niet meer op vrijdag

Pendelbus krijgt extra halte aan station maar rijdt niet meer op vrijdag

Foto: idh

Halle - Het parcours van de pendelbus, die sinds vorige zomer rijdt op donderdag en zaterdag tussen de parking Nederhem en het stadscentrum, breidt uit. Vanaf donderdag 27 juni houdt de bus ook halt aan het station.

Zo kunnen ook de inwoners van Sint-Rochus en bezoekers die met de trein naar Halle komen, genieten van deze gratis service.

Uit cijfers blijkt dat de shuttlebus vooral populair is op donderdag en zaterdag, de belangrijkste markt- en winkeldagen voor het stadscentrum. Op vrijdag vervoert de bus minder passagiers. Er zijn die dag bovendien ook meer parkeerplaatsen beschikbaar vlakbij het centrum. Daarom zal de shuttlebus vanaf nu enkel nog uitrijden op marktdagen en op andere dagen wanneer de parkings in het centrum drukker bezet zijn.

Het parcours van de pendelbus start op de parking Nederhem en gaat langs de Nederhembrug, de Vandenpeerenboomstraat, het station, de Bospoortbrug, de Basiliekstraat, de Parklaan, de Leide, de Slingerweg, de Willamekaai en de Sasbrug om zo terug aan de parking Nederhem uit te komen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio