Vanaf maandag werken op Bergensesteenweg

Vanaf maandag werken op Bergensesteenweg

Foto: idh

Sint-Pieters-Leeuw - Nutsmaatschappijen Fluvius, De Watergroep, Proximus en Telenet starten op maandag 19 augustus met voorbereidende werken langs de Bergensessteenweg. De werken situeren zich in de zone tussen de kruispunten met de Georges Wittouckstraat en de Olmenlaan.

 Deze nutswerken kaderen in de geplande herinrichtingswerken op de Bergensesteenweg die binnenkort van start gaan. De eerste fase van de werken start op het Laurierplein, aan de kant met de oneven huisnummers richting Halle en zal een drietal weken duren. Tijdens deze fase zal de Olmenlaan enkel toegankelijk zijn voor ingaand verkeer vanaf Bergensesteenweg. Een omleiding is voorzien. 

De tweede fase van de werken start aan de overzijde van de Bergensesteeneg in de richting van Brussel. Tijdens deze fase zal de George Wittouckstraat afgesloten zijn voor in- en uitgaand verkeer. Een omleiding is voorzien langs de Frans Timmermansstraat en de Jan Vanderstraetenstraat. In deze straten geldt een parkeerverbod.

Op de Bergensesteenweg zelf zal het doorgaand verkeer tot 13 september over een rijstrook moeten verlopen. Met de verbeteringswerken wil het Agentschap voor Wegen en Verkeer de kruispunten langs de Bergensesteenweg met de Georges Wittouckstraat en de Olmenlaan veiliger maken. Ook kan zo de busbaan richting Brussel worden doorgestrokken. Richting Halle is er geen busbaan voorzien.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio