Halle pakt sluipverkeer aan in Kesterbeekbos

Halle pakt sluipverkeer aan in Kesterbeekbos

Foto: idh

Halle - Halle neemt maatregelen om met een proefopstelling het sluipverkeer in de buurt van het Kesterbeekbos in Buizingen aan te pakken..

Doordat de brug over de Ring ter hoogte van de Drasop sinds vorig jaar afgesloten is voor doorgaand verkeer na een ongeval met een uitgebrande vrachtwagen, kiezen veel automobilisten sindsdien voor een alternatieve weg langs het Kesterbeekbos. Dit leidde tot klachten van buurtbewoners. Om de situatie te kunnen inschatten, voerde de Halse verkeersdienst een verkeersonderzoek uit. Dit bevestigde het drukke verkeer in de smalle strarten van de wijk waardoor de leefbaarheid en de verkeersveiligheid onder druk komen te staan. 

Daarom besliste Halle om de verkeersstroom te knippen. Er wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Haakstraat tussen het Kapittel en de Fazantenlaan in Dworp. Rijden ind e richting vand e Fazantenlaan wordt hierdoor niet meer mogelijk. Vanaf deze week tot mei volgend jaar wordt gestart met een proefopstelling. Als er nadien een positieve evaluatie volgt, kan de proefopstelling definitief worden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio