Halle wil Kom!pas -werking verbreden

Halle wil Kom!pas -werking verbreden

Foto: idh

Halle - Halle streeft er naar om nog meer Hallenaren te overtuigen een Kom!Pas aan te vragen.

 Dit pasje is bedoeld voor kansengroepen die het financieel minder breed hebben en waarmee ze op het vrijetijdsaanbod ind stad flink wat korting kunnen krijgen. Op die manier wordt ook voor hen sporten, cultuur beleven of workshops volgen ook voor hen betaalbaar.

"Momenteel hebben 762 Hallenaren een Kom!pas aangevraagd. Dat aantal stijgt elk jaar. Toch zijn er zo'n 3.000 mensen die van deze kortingspas gebruik zouden kunnen maken. Er blijft dus nog veel marge om mensen te overtuigen de stap tot een aanvraag te zetten. Het gaat om mensen die recht hebben op een verhoogde tussenkomst van de ziekteverzekering en mensen die budgetbegeleiding krijgen", aldus schepen van sociale zaken Christophe Merckx.

"Het meest wordt de Kom!Pas gebruikt voor een bezoek aan het zwembad, voor activiteiten in cultuurcentrum 't Vondel en bij Halle Schaatst. Maar men kan er ook korting mee krijgen op het lidgeld of activiteiten van tal van verenigingen. In totaal doen zo'n 51 verenigingen en organisaties uit Halle mee. Ook dit aantal willen we de komende jaren verder opkrikken", aldus de schepen.

Halle wil voor de Kom!Pas op termijn ook samenwerken met andere steden en gemeenten zodat Hallenaren ook buiten Halle voor een aantal zaken met korting terecht kunnen.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio