Volgend jaar neemt Lindegroen nog twee bijkomende lokalen in gebruik

Vrienden van het Lindegroen investeren verder

Vrienden van het Lindegroen investeren verder

Foto: idh

Halle - Vier jaar geleden slaagden de Vrienden van het Lindegroen er in om de populaire zaal in Buizingen terug open te krijgen voor het Buizingens verenigingsleven. Ondertussen wordt er nog steeds verder geïnvesteerd door de vrijwilligers.


Toen enkele Buizingenaren het in 2013 niet langer konden aanzien dat de bekende zaal Lindegroen de deuren sloot en het verenigingsleven verweesd achter bleef, besloten ze zelf de handen uit de mouwen te steken. Want waar moesten anders al die verenigingen en gewone Buizingenaren naar toe voor hun activiteiten en feestjes ? Ze zetten een erfpachtconstructie op, zamelden geld in en trommelden een legertje vrijwilligers op. Ondertussen is zaal Lindegroen al drie jaar terug open en bijna elk weekeinde bezet.

"Uiteraard is er het onderhoud en het verhuren van de zaal waar we ons verder mee bezig houden. We kunnen hiervoor rekenen op een honderdtal vrijwilligers", aldus voorzitter Tijl Bellemans. "Maar ondertussen investeren we ook verder om het Lindegroen nog verder te verbeteren. Zo hebben we de parking vergroot door een stukje 'wildernis' op te kuisen. We hebben bijkomende kasten getimmerd en in augustus eens grote kuis gehouden met ene groep vrijwilligers. maar wellicht het grootste werk was het vernieuwen van alle ramen en deuren. Hierdoor zijn we een stuk energiezuiniger geworden en zorgen we bij activiteiten voor minder lawaai voor de buren. ten slotte hangt er sinds kort een AED-toestel aan de gevel dat voor iedereen bereikbaar is in geval van hartfalen. Binnenkort organiseren we hier vier sessies om met deze defibrillator te leren werken".

"Maar hiermee is de kous nog niet af want de Vrienden van het Lindegroen hebben nog plannen. In de kerstvakantie willen we hier voor de eerste keer een blokspot organiseren omdat de blokspot in De Kazerne in Halle vaak te vol zit", licht Tijl een tipje vand e sluier. "Volgend jaar komen in het Lindegroen twee lokalen vrij die tot nu door Groep Intro werden gebruikt. We bekijken momenteel wat we hiermee het best doen. De keuken groter maken is een optie maar evenzeer ze gebruiken als kleinere vergaderlokalen".

Dat de Vrienden van Lindegroen na het volledig in orde brengen van zaal Lindegroen nog budget hebben om te investeren, heeft alles te maken met de happenings Lindegroen Feest eind november en hun jaarlijks eetfestijn Lindegroen Tafelt die wel wat geld opbrengen. Daarnaast blijft het Lindegroen alles doen met vrijwilligers. Die werden afgelopen zondag allemaal stevig bedankt voor het geleverde werk met een brunch.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio