Zes toeschouwers bevangen door drukte en warmte

Zes toeschouwers bevangen door drukte en warmte

In de Sint-Rochusstraat en op de Bospoortbrug stonden de toeschouwers heel dicht op elkaar gepakt. Foto: idh

Halle - Tijdens de zondagstoet kon men op de koppen lopen in Halle. Incidenten gebeurden er niet of nauwelijks maar wel raakten zes mensen bevangen door de drukte en de warmte. Ze moesten voor verzorging naar het ziekenhuis. Door deze medische interventies liep de stoet vertraging op.

Zondagnamiddag moest het Rode Kruis ook één persoon afvoeren naar het ziekenhuis wegens overmatig alcoholverbruik. Een 12-tal mensen werd ter plaatse in de hulppost verzorgd voor allerlei kleinere ongelukjes.

Voor de lokale politie is de zondagstoet rustig verlopen. Er zijn geen noemenswaardige incidenten te melden. Aan de Grote Markt sneuvelde het raam van een deur. De brandweer ruimde de brokstukken op en zorgde voor het veilig afsluiten van het gebouw. Voorts verleenden de brandweermannen bijstand bij de medische hulpverlening.

Omstreeks 17u45 werd een verloren gelopen meisje aan het veiligheidsdorp gebracht. Door een snelle en vlotte samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten en Halattraction konden de ouders snel teruggevonden worden. Het meisje werd na een kwartier met hen herenigd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio