Toneelvereniging Wipton zit in vieze (behang)papieren, maar steunt jubilerende fanfare

Toneelvereniging Wipton zit in vieze (behang)papieren, maar steunt jubilerende fanfare

Foto: Ivan Vanhove

Evergem - Leuk blijspel in twee bedrijven in sanitaire ruimte van dorpscafé

In een regie van Wim De Puydt geeft de lokale toneelgroep Wipton vanaf vrijdag 1 maart tien voorstellingen van 'Het Behang'. Dat is een volks blijspel van Rik Coppieters. Traditioneel schenkt Wipton een deel van zijn opbrengst aan een goed doel. Dit jaar gaat uitzonderlijk 1.000 euro naar de plaatselijke fanfare Willen is Kunnen. Die bestaat 150 jaar en dat wordt gevierd met onder meer in september een grootse muziek-, klank-, licht- en beeldshow.
'Het behang' speelt zich af in het dorpscafé De Katrolle. Daar komen na lang wachten de behangers over de vloer voor een opknapbeurt van de toiletruimtes. Die dag is het café echter ingehuurd voor een verjaardagsfeest. Daarbij hoort uiteraard drinken en veelvuldig gebruik van de sanitaire ruimte, maar dat is een grote bouwwerf. Bijkomende tegenslagen en onvoorziene omstandigheden en bezoekers zorgen ervoor dat het humeur van velen onder het vriespunt zakt.
De cast bestaat uit vijftien volwassenen. De rol van Claudeken, het zoontje van de feestorganisator Aline, wordt beurtelings door de kinderen Stijn Plesters, Rune Rooms en Jules Jacobs vertolkt.
'Het Behang', blijspel van Rik Coppieters. Vrijdagen 1, 8 en 15, zaterdag 2, 9 en 16 telkens om 20 uur, zondagen 3 en 10 maart om 18 uur en zaterdagen 9 en 16 maart ook om 14.30 uur.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio