Comité verdaagt uitgebreide viering van 800 jaar Sleiidnge naar 2021

Comité verdaagt uitgebreide viering van 800 jaar Sleiidnge naar 2021

Foto: Ivan Vanhove

Evergem - Coronavirus strooit roet in het eten van dorpsgemeenschap

Omdat Sleidinge dit jaar 800 jaar bestaat, bokste een speciaal opgericht comité een programma in elkaar om dat vanaf april tot in het najaar met diverse activiteiten te vieren. Na twee jaar hard werken was groep klaar om het feestjaar in te zetten, maar wegens de epidemie van COVID-19 is dat afgeblazen.

"Het coronavirus beheerst nu al enkele weken de actualiteit. Wat de volgende maanden zal brengen, weten we niet", zegt Martine Willems. "D'operette en het feest rondom de pompe waren eind april gepland. Die moeten we sowieso afblazen. De stoet van begin juni en nog later geplande feestactiviteiten kunnen moeizaam of zelfs niet worden voorbereid. Voor andere evenementen zoals de taptoe en Middeleeuws Sleyne kunnen we de nodige engagementen niet aangaan. Het comité besliste dan ook om het feestjaar een jaar te verdagen. Als het opnieuw kan, zullen we in alle rust verdere stappen zetten naar het feestjaar '801 jaar Sleidinge' . Daarvoor durven we op de samenwerking en steun reken van sponsors, actoren en deelnemers", besluit Willems.

Bart Van Damme brengt met zijn band Woesten wel in het najaar een nieuwe cd uit en publiceert dan ook zijn boek 'De Hameonie WSTN'. Voorlopig is dat dus niet geannuleerd.

Op de foto staan de comitéleden Luc Willems, Marc Vereecke, Stefan Lehoucq, Raf Dufort, Martine Willems, Chris Ranschaert, Freddy Van Herzeele, Gijs Spanhove en Joris Laroy. Bart Van Damme ontbreekt.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio