Heropening van recyclagepark verloopt vlot, maar toch zes uur lange rij aanschuivende auto's

Evergem - Bezoekers schuiven geduldig aan en deponeren gedisciplineerd hun afval.

In Evergem werd het recylagepark pas om 12 uur geopend. Vier parkwachters, een gemeenschapswachter en een politievrouw hielden een oogje in het zeil. Ze moesten echter nauwelijks ingrijpen. De bezoekers schoven geduldig aan en hielden op het recyclagepark afstand van elkaar. De parkwachters beschermden zich met mondmaskers.

De eerste bezoeker stond al om 8.45 uur aan de poort van het recyclagepark en moest dus ruim drie uur wachten om zijn afval in de juiste container te storten. Nog voor het openingsuur werd een rij van ongeveer zestig aanschuivende auto's geteld. De ganse namiddag wijzigde dat aantal nauwelijks. Vooral grof vuil, hout en ook grote kartonnen dozen werden naar het recycalgepark gebracht. Vermits twee weken geleden het groenafval nog huis-aan-huis werd ingezameld, werd sporadisch die afvalfractie aangevoerd.

"Een stormloop is het niet en ondanks de drukte verloopt alles vlot", bevestigt schepen voor Milieu Sven Roegiers (CD&V). "Ik vreesde voor erger. Het belangrijkste is dat de mensen rustig blijven bij het aanschuiven in de file. Ze ondervonden of het zinvol was van al op de eerste dag van de heropening afval naar het recyclagepark te brengen. De politie moest af en toe aanschuivende chauffeurs erop wijzen dat ze in de auto moeten blijven. Alle verplichtingen werden nog eens duidelijk gemaakt op een bord. Of alle bezoekers een essentiële verplaatsing maakten, werd niet echt gecontroleerd. Lege verpotten brengen, is wellicht niet noodzakelijk. Wie toestellen in zijn keuken heeft uitgebroken zal meer redenen hebben om naar het recyclagepark te komen. We reken erop dat de bezoekers hun gezond verstand gebruiken", besluit Roegiers.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio