Augustijn bruin valt in de smaak

Brouwerij Van Steenberge stelt nieuw bier voor in Gent

Evergem - Nagenoeg 700 geïnviteerden woonden in het Gentse Augustijnenklooster de officiële voorstelling bij van een nieuw bier van brouwerij Van Steenberge uit Ertvelde.

Hoewel Van Steenberge zich profileert als de brouwer van hét Meetjeslandse bier, is het niet onlogisch dat de donkere augustijn in een Gents klooster werd voorgesteld. De paters Augustijnen brouwden sinds 1295 de blonde augustijn. In 1976 verwierf Van Steenberge het recept voor dat kwaliteitsbier van hoge gisting. Dat paradepaardje kreeg tien jaar geleden de augustijn grand cru als broertje en nu is het gamma nog uitgebreid met de donkere augustijn. 'Dat is een robijnrood bier van 7 graden met nagisting op de fles en met een licht zoete toets', liet commercieel directeur Jef Versele ons proeven.

Voortaan worden de drie augustijnsoorten verkocht onder de valg van 'kloosterbier'. 'Dat is een originele en vernieuwende profilering in de biersector', beklemtoonde Versele tijdens de voorstelling. Hij ging samen met afgevaardigd bestuurder Paul Van Steenberge, gastheer pater Paul De Wit, prior van de Gentse Augustijnen, en marketingman André Van De Velde op de foto.

Met een optreden in de kloostergangen van een deel van De Rozenen Chambrans uit Wippelgem (zie foto's) en duo Aardvark, waarvan zanger Michel Goessens in Evergem woont, kreeg de offiële voorstelling van het nieuwe bier toch een Meetjeslands accent.    

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio