Jogging voor het goede doel lokte 70 deelnemers

Ongeveer 70 Betsenaren kwamen zondag joggen voor het goede doel. Foto: Jo Roggen

Geetbets - Zondag 28 maart werd er voor de tweede keer een jogging voor het goede doel georganiseerd. In totaal deden er zo'n 70 joggers mee. De opbrengst van de jogging gaat naar gelijke kansen voor kinderen en jongeren van Geetbets.

"Vorig jaar werd de organisatie gedaan in het kader van de boomplantacties ten voordele van Kom op tegen Kanker. Dit jaar werd er een voorstel gelanceerd door de werkgroep om de opbrengst binnen de gemeente te houden en te spenderen aan gelijke kansen voor onze jongeren in Groot Geetbets. In 'het jaar van de armoede' leek ons dit zeker een goed idee. In overleg met de medewerkers van het Sociaal Huis, willen we kinderen van gezinnen die genieten van een leefloon of schuldbemiddeling ook de kans geven om deel te nemen aan culturele, sportieve of educatieve projecten binnen onze gemeente, zoals taalkampen, sportkampen, pc-opleidingen en boekenweken. Dankzij een prima samenwerking tussen de bestuursleden van Atlethiekclub DCLA Halen, de sportdienst en sportraad van Geetbets en de medewerkers van het Sociaal Huis werd het een geslaagde namiddag," aldus schepen van Sport Jo Roggen (Open VLD).

Aan de kidsrun deden er 13 jonge sportievelingen mee. Voor de jogging van 5 km en 10 km waren er respectievelijk 18 en 39 deelnemers. 
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio