'Kerst @ Mortsel' steunt het goede doel

'Kerst @ Mortsel' steunt het goede doel

Foto: Stad Mortsel & UniMO

Mortsel - Het stadsbestuur en middenstandsvereniging UniMO organiseren op zondag 18 december de eindejaarsactie 'Kerst @ Mortsel'. Ze hopen hiermee de plaatselijke middenstand tijdens de werken een duwtje in de rug te geven en steunen er gelijk het goede doel mee.

Om volk naar het commercieel centrum van Mortsel te lokken op die bewuste koopzondag werd een stunt bedacht: zoveel mogelijk mensen mét paraplu bij elkaar krijgen om die dan om 13.45 uur tegelijk te openen. Voor elke geopende paraplu schenkt Mortsel vijftig eurocent aan 'Music for Life' en 'Projecten voor Afrika'.

Garry Hagger mag daarna het feest verderzetten met een repertoire van kerstliedjes. Er worden teksten voorzien voor wie wil meezingen. Verder is deze dag ook de start van de campagne 'Hart voor handelaars', waarbij gratis draagtassen worden uitgedeeld.

Om de kerstsfeer compleet te maken, worden er twee grote verlichte kerstbomen op de Statielei geplaatst. Verder is er ook randanimatie voorzien, zoals een kindergrimeur, riksja's en een streetband. Voor deze gelegenheid worden zowel Statielei als Pieter Reypenslei autovrij gemaakt.

Programma
13.45 uur: openen van alle paraplu's voor het goede doel
14.00 - 14.45 uur: optreden van Garry Hagger
Vanaf 14.45 uur: uitdelen van gadgets aan deelnemers (op voorhand inschrijven is verplicht)
Doorlopend van 11.00 tot 18.00 uur: randanimatie, alle winkels zijn geopend

Wie wil deelnemen voor het goede doel moet zich wel eerst inschrijven via kerst@mortsel.be. Deelnemers ontvangen een gratis mok, glühwien of chocolademelk en een boodschappentas.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio