FOTO. Record gevestigd op Kerst @ Mortsel

Mortsel - Zondag 18 december vond Kerst @ Mortsel plaats, een evenement georganiseerd door het stadsbestuur en middenstandsvereniging UniMO. In één klap werd een record gevestigd, het goede doel gesteund én een massa volk naar Mortsel gelokt voor deze koopzondag net voor Kerstmis.

De koopzondag was al om 11 uur begonnen en naarmate het moment van de recordpoging naderde en het weer verbeterde, werd het erg druk op de Statielei, die voor de gelegenheid afgesloten was voor het verkeer. Even leek het erop dat niet alles tijdig klaar zou zijn. 'Er is vanmorgen een tent weggewaaid door de storm en daardoor hebben we vertraging', aldus UniMO-voorzitter Danny Van Clapdurp, 'maar we gaan toch proberen op tijd te beginnen.' Om 13.45 uur - volgens planning - vroeg Danny Van Clapdurp de talrijke aanwezigen te verzamelen voor het podium om vervolgens tegelijk de paraplu's te openen. De deurwaarder bevestigde dat het gevestigde record 'gezamenlijk paraplu's openen' 1152 personen bedraagt, weliswaar minder dan de aanvankelijk 1700 ingeschreven deelnemers, maar ruim voldoende voor een plaats in het Guinness Book of Records.

Tweeduizend euro voor het goede doel
Het was oorspronkelijk de bedoeling vijftig eurocent per geopende paraplu aan het goede doel te schenken, maar dat bedrag werd uiteindelijk afgerond naar duizend euro voor Music For Life en eenzelfde bedrag voor Projecten Voor Afrika. Beide cheques werden in ontvangst genomen door Ann Somers, voorzitster van de Gemeentelijke Raad voor Onwikkelingssamenwerking Mortsel.

Tweede record
Na het officiële gedeelte was het podium voor Garry Hagger die een repertoire van kerstliedjes bracht. Gezien de grote opkomst, werd een poging ondernomen om het record samenzingen te breken, maar of dat gelukt was, kon de deurwaarder niet met zekerheid zeggen.

Warme choco en glühwein
Het was drummen aan de stand waar de deelnemers hun gratis Disneymok en 'Hart voor handelaars'-draagtas konden afhalen. Met die mok kon men gratis warme chocolademelk of glühwein halen bij kraampjes die her en der op de Statielei stonden. Verder was er ook randanimatie voorzien: een grimeur, een ballonkunstenaar, riksja's, een minikermis en zelfs de kerstman was aanwezig.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio