Nieuwe voorzitter Groen Leuven

Leuven - Jan Mertens is de nieuwe voorzitter van Groen Leuven. Hij volgt Tie Roefs op, die zich de komende maanden wil concentreren op de provincieraadsverkiezingen.

Vorige week werd Tie Roefs door haar partij als lijsttrekster aangeduid voor de provincieraadsverkiezingen in het district Leuven. In overleg met het partijbestuur koos zij ervoor zich de volgende maanden helemaal te richten op haar verkiezingscampagne. Dat bleek niet goed combineerbaar met de functie van voorzitter.

Voor de periode tot aan de verkiezingen zal Jan Mertens daarom het voorzitterschap op zich nemen. ‘We willen Tie bedanken voor haar inzet, maar haar uiteraard ook alle ruimte geven om de campage zo goed mogelijk te vieren’, zegt Mertens. ‘Verder kijken we erg uit naar de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. In de loop van de volgende weken zullen we onze lijst en ons programma presenteren.’

Op de tweede en derde plaats voor de provincieraadsverkiezingen staan Luc Robijns uit Huldenberg en Mia Vandervelde uit Kortenberg. Minister van Staat Magda Aelvoet en federaal parlementslid Eva Brems duwen de lijst.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio