Vzw Roeland houdt opnieuw theaterfestivals voor jongeren

Gent - 19de editie van Artscène Français en 16de editie van Artscene All English.

De Genste vzw Roeland organiseert vrijetijdsactiviteiten in het Nederlands, Frans en Engels voor jongeren van 7 tot 19 jaar. Doel ervan is de jongeren mondiger maken in vreemde talen. Dat gebeurt met een speelse en creatieve methode, waarbij de jongeren worden ondergedompeld in een taalbad. De theaterprojecten voor leerlingen van het secundair onderwijs zijn daarvan een voorbeeld.

Van donderdag 3 tot zaterdag 5 mei vindt in het Gentse Theater Tinnenpot de 16de editie plaats van Artscene All English. Van donderdag 10 tot zaterdag 12 mei wordt de 19de editie van Artscène Français gehouden.

Aan die twee festivals nemen dertien Vlaamse groepen deel. Ze komen uit Gent, Torhout, Melle, Dendermonde, Schoten, Onze-Lieve-Vrouw Waver, Deurne, Antwerpen en Halle. Om er een echt intercultureel gebeuren van te maken, zijn ook buitenlandse toneelgroepen geïnviteerd. Ze komen dit jaar uit Rusland, Frankrijk, Hongarije, Roemenië en Canada. Tijdens het Engels festival staan ook twee professionele gezelschappen op het podium.

De voorstellingen zijn het eindresultaat van vele repetities tijdens het schooljaar. Die werden geleid door een toneelanimator van vzw Roeland of een leerkracht van de deelnemende school. Tijdens de festivals staan de diverse groepen op de planken. Ze kijken ook naar elkaars toneelstuk. Tevens zijn interactieve workshops en discussiemomenten voorzien. De deelnemende leerlingen maken ook dagelijks een festivalkrantje.

Bijgevoegd twee scènes van de voorstellingen van Roelands theaterprojecten van 2011.

 Op http://www.roeland.be/nl/theater/info-festival vindt u nog meer informatie.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio