Luc Gregoir halverwege voettocht van 2200 kilometer

Luc Gregoir halverwege voettocht van 2200 kilometer

Luc Gregoir op dag 15 van zijn tocht. Foto: Jaques Gregoir

MORTSEL/EDEGEM - Edegemnaar Luc Gregoir vertrok donderdag 12 april richting Pantheon in Rome om daar aan een voettocht van 2200 kilometer te beginnen ten voordele van de straatkinderen van Rio de Janeiro, Brazilië. De tocht zou honderd dagen duren; Luc is dus in de helft.

Op donderdag 12 april vertrok Luc Gregoir (58) met het vliegtuig richting Italië om de volgende dag aan het Pantheon in Rome aan zijn reis door Europa te beginnen. In honderd dagen zal hij ten voordele van de Mortselse Steungroep Straatkinderen AMAR een voettocht maken naar het Centraal Station in Antwerpen. Per ingeschreven sponsor wil Luc één eurocent per kilometer ophalen, oftewel 22 euro voor de volledige tocht. Nu Luc in de helft is, is het tijd voor een tussenstand.

Blaren
Hoewel Luc met deze tocht niet aan zijn proefstuk toe is, verliepen de eerste dagen niet zonder de nodige moeilijkheden. De eerste dag legde hij 33 kilometer af zonder noemenswaardige problemen, maar op dag 2 kreeg Luc last van ernstige blaren op de voeten. Op aanraden van een lokale apotheker besloot Luc enkele dagen rust in te voegen.

Genieten
Wisselende weersomstandigheden maken de tocht er niet makkelijker op, maar toch weet Luc te genieten van het landschap. 'Bestaat er een mooiere valei in de Wereld dan de Val Di Nera? Ik geloof het niet', schrijft Luc op zijn blog, 'Een schitterende tocht door de in lentekleuren getooide vallei. Dit kan niet beter.'

Extra kilometers
In zijn planning heeft Luc rekening gehouden met de nodige omwegen en de daarbij horende afstand. 'Even na het vertrek blijkt een brug op de route afgebroken te zijn. Dat levert een paar extra kilometers op', vermeldt Luc op dag 37. Ook een vergetelheidje kost hem de nodige tijd en afstand: 'Bij het vullen van mijn waterfles vergeet ik mijn stok. Ruim een kilometer verder en 50 stijgmeters verder merk ik het, en ga hem terug halen.'

Rustdagen
In de planning zitten enkele rustdagen en na veertien dagen blijkt dat geen overbodige luxe: behalve de steeds wederkerende blaren, ondervindt Luc loomheid door de hitte. Dag 14 begint ook met last van de maag en tijdens de tocht van zo'n 20 kilometer krijgt hij ook nog hoofdpijn. De volgende dag is een welgekomen rustdag.

Communicatie
Grote stukken van zijn tocht leiden Luc door schaarsbevolkt gebied. Dat maakt het vinden van een slaapplaats of voedsel er niet makkelijker op. Verder betekent dat ook dat de communicatie met het thuisfront via SMS verloopt, bij gebrek aan internettoegang. Het bijwerken van de blog gebeurt op die dagen dan door dochter Eva. Verder kan Luc ook rekenen op weerspecialisten Jacques en Jozefien die hem dagelijks een weersvoorspelling doorsturen.

Tussenstand
Op 1 juni heeft Luc vijftig dagen en 1150 kilometer van zijn tocht achter de rug. Hij zet de tweede helft in met een rustdag op 2 juni en heeft dan nog ruim duizend kilometer te gaan. Luc hoopte bij aanvang van zijn tocht op honderd sponsors om zo uit te komen op 1 euro per kilometer oftewel 2200 euro voor de volledige tocht. Momenteel staat de teller op 68 sponsors, maar wie Luc en de straatkinderen van Rio wil steunen, kan dat nog steeds. Meer info over hoe je kan helpen, kan je vinden op de blog La strada del nord.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio