Vijfde editie Feest Op Straat

Vijfde editie Feest Op Straat

Sfeerbeeld van Feest Op Straat 2011. Foto: Iban VdZ

Mortsel - Dit jaar vindt de vijfde editie van Feest Op Straat plaats, met Tramblues als aftrap op vrijdag 22 juni. Zaterdag volgt het tweede deel van Tramblues en het middenstandsfeest in het commercieel centrum van Mortsel. Het gebeuren eindigt op 24 juni met een koopzondag op de Statielei en Pieter Reypenslei.

Vrijdag mag het gratis livefestival Tramblues om 19 uur de vijfde editie van Feest Op Straat in gang trekken, met op de affiche Rumble Mud, Letz Zeppelin, Vintage 79 en The Fortunes. Door de werkzaamheden is het festival verhuisd van het Gemeenteplein naar de zuidzijde van het Stadsplein.

Zaterdag gaat om 11 uur het jaarlijks middenstandsfeest van start in het commercieel centrum van Mortsel, met als blikvanger de vernieuwde Statielei, die traditioneel verkeersvrij zal zijn. Tussen 11 en 18 uur kan het grote publiek de nieuwe ondergrondse parkeergarage op het Stadsplein bezoeken. Om 14 uur vangt het vervolg van Tramblues aan, met volgende bands: Scotch 'n' Soda, SRVezas, Casablanca Carambol Companie, Hard Candy, Rusty Roots, Fried Bourbon en The Kids. Meer informatie over de bands op www.tramblues.be.

Op zondag openen de winkels van de Pieter Reypenslei en de Statielei de deuren voor een koopzondag. Verder is er, net zoals zaterdag, kinder- en straatanimatie voorzien.

Verkeerswijzigingen
De gehele Statielei zal verkeersvrij zijn, alsook de Pieter Reypenslei tot huisnummer 40 en de zuidzijde van het Stadsplein. Doorgaand verkeer zal omgeleid worden. De parking Vismarkt aan de Christus Koninglaan blijft bereikbaar. De parkings aan de Floralaan en op de zuidelijke overwelving zijn niet beschikbaar vanwege Tramblues. Kijk op www.mortsel.be voor meer info.

Openbaar vervoer
Tram 7 en 15 blijven normaal rijden. Bus 140/141 stopt niet aan halte Station Oude God, en dit in beide richtingen. Bus 297 richting Antwerpen stopt evenmin aan halte Station Oude God. Richting Lier worden de haltes Station Oude God, Kerkstraat, Liersesteenweg en Kaphaanlei niet bediend door bus 297. Een volledig overzicht van de gewijzigde routes kan men hier vinden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio