Zomer van de Tiensestraat krijgt tweede editie

Zomer van de Tiensestraat krijgt tweede editie

Net als vorig jaar liggen er petanquebanen in de Tiensestraat Foto: Isabel Van Tendeloo

Leuven - Ook deze zomer worden in het onderste stuk van de Tiensestraat in Leuven verschillende zomerse activiteiten georganiseerd. Morgen wordt Zomer van de Tiensestraat afgetrapt.

Omdat dat stuk van de Tiensestraat toch verkeersvrij was door de werken aan het Fochplein, besloten de handelaars vorig jaar er het beste van te maken. De hele zomer lang kon je petanquen en dansen gewoon op straat. Nu de werken zich verschoven hebben naar de Tiensestraat zelf, was het eerst onzeker of er een tweede editie zou komen.

Toch kregen de handelaars weer een vol programma bij elkaar. Van 30 juni tot 31 augustus kan je er elke dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat een balletje gooien in de petanquebanen. De ballen kan je gratis ontlenen bij Domus (Tiensestraat 8). Reserveren mag, maar hoeft niet.

Elke zaterdag is er een zomers dansfeest met de Leuvense dansorganisaties Toxic Tango, Leuven Salsa! en El Peligroso. Van 14 tot 19 uur kan je dan terecht op de dansvloer voor initiaties en demo’s. Vanaf 19.30 uur is er een tangobal of salsaparty.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio