Wetenschappelijk wandelparcours Aha Wetenstappen vernieuwd

Wetenschappelijk wandelparcours Aha Wetenstappen vernieuwd

Foto: if

Leuven - Het wandelparcours Aha Wetenstappen, dat langsheen de Leuvense universitaire gebouwen, hogescholen, historische gebouwen en spin offs loopt, is in een nieuw kleedje gestopt. De nieuwe wandeling focust op Leuvense innovatie.

Het aantal instellingen en locaties is uitgebreid, bijvoorbeeld met Imec en museum M. De hele route is 20 km lang, maar kan worden opgesplist in vijf trajecten (aha in het centrum, aha in het groen, aha in stilte, aha op de top van Leuven en aha creatief). Die kan je elk afzonderlijk wandelen, fietsen of joggen.

In een gratis folder bij Toerisme Leuven (Naamsestraat 3) wordt de wandeling uitgelegd. Op de panelen op de route vind je meer informatie bij de locaties, ook beknopt in het Engels, Spaans, Duits en Frans. Telkens is er ook een doe-opdracht voor kinderen bij.

Het is al de vijfde editie van het wetenschappelijk wandelparcours. Met het initiatief wil de stad de verwevenheid van de stad en de universiteit uitspelen. De KU Leuven zit namelijk overal. Daarnaast hopen ze een antwoord te geven op de vraag van toeristen naar beleving. Ten slotte willen ze Leuven uitspelen als kennisstad.

‘Er zit veel potentieel in dit initiatief’, zegt schepen van Toerisme Dirk Vansina (CD&V). ‘Het is een manier om binnenlandse en internationale toeristen kennis te laten maken met de universiteit en de hogescholen en het innoverende werk dat hier verricht wordt. Deze extra troeven die ook in de universiteitssteden Oxford en Cambridge worden uitgespeeld, kunnen een win-win voor stad en universiteit zijn.’
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio