Wielertoerist Georges Van Coillie nog steeds op schema

Wielertoerist Georges Van Coillie nog steeds op schema

Foto: Ivan Vanhove

Evergem - Beknopt verslag tot Lourdes aangevuld.

4 juli
Rit 4 Lorris-Valencay 152 km
Zonnige start, in Sully sur Loire met zijn prachtig kasteel genieten we van La Douce France in al haar glorie. Na de middag doorkruisen we een prachtig natuurpark, waar de panelen ons waarschuwen voor overlopend wild. In Vouzon ontmoet ik een ouder koppel uit Tours, dat ook met de fiets onderweg was. Zwaarbeladen deden de man en vrouw ongeveer 80 km per dag over de Franse wegen. Ondertussen had ik reeds 600 km in de benen. Rest me nog 2100 km/ Hoop doet leven ...
Van de tegenwind raken we niet af. Gelukkig blijven we gespaard van fysieke en technische problemen. Een geslaagde dag is weer voorbij.

5 juli
Rit 5 Valencay-Blond 146 km
Vlotte start, opnieuw heuvelachtig en tegenwind. De hellingen zijn langer, maar minder steil, dus minder schakelen en aangenamer fietsen. Rond de middag, grijze wolken en regen. Nat en koud komen we aan in Blond, Vandaag geen hotelkamer, wel logies op een boerderij. Onze gastheren zijn nog niet van de partij, dus zelf een haardvuurtje gemaakt en de kleren wat laten drogen. Een verkwikkende nacht in een godvergeten dorp. Ideaal om te recupereren.

6 Juli
Rit 6 Blond-Lamongie 151 km
Bij de start in Blond amper 13 graden !! Dus een probleem met de keuze van de kleding. In vol ornaat vertrokken: regenjas, thermovest en regenlaarsjes. Onderweg zouden we wel de keuze maken. Na een 12-tal km bezochten we Oradour-sur-Gland. Een stadje in de Limousin gekend voor de gruweldaden gepleegd door de nazi's aan het eind van WO II.
Bijna alle inwoners werden vermoord op 10 juni 1944 en het stadje werd verwoest. Het werd in deze toestand bewaard, zodat wij nu nog kunnen getuigen van de gruwel van deze periode. De aanblik maakte op ons een heel diepe indruk.
Net als gisteren regen na de middag.

7 juli
Rit 7 Lamongie - Mirande 146 km
Vandaag rijden we door hectaren prachtige zonnebloemvelden. Na de middag plots stukken warmer. Het zware onweer 's avonds is dan ook geen verrassing. Door de hoge temperaturen lieten ook de krekels zich horen. Ik kreeg een zuiders gevoel. Zwaar parcours met veel opeenvolgende hellingen, kort en steil. Moeilijk om de juiste pedaalslag te vinden, heel vermoeiend. In Agen, door een slechte signalisatie, veel tijd verloren. Hopelijk na de stevige onweersbui van 's avonds blijft het morgen droog.
Het eerste doel, Lourdes ligt morgen in ons bereik. Joepie !!!

8 juli
Rit 8 Mirande -Lourdes 132 km
We starten vandaag iets later, omdat de rit een beetje korter is. Opnieuw zwaarbewolkt, maar gelukkig droog gebleven (waar blijft de zuiderse zomer ??). Vlak, met nu en dan wat vals plat. Na 75 km bereiken we Lourdes, fiets in de auto. Stad en grot bezocht en de nodige kaarsjes doen branden. De eerste van de drie belangrijkste stempels is behaald. 1.150 km op de teller. Omdat de rit van morgen zwaar is, wordt beslist om vandaag nog 40 km verder te fietsen tot Louvie-Juzon. Spain here we come !!!


 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio