’t Havermeuleke gaat internationaal

Leuven - De Leuvense volksdansgroep ’t Havermeuleke vertoeft nog tot 14 juli op het volksdansfestival in Chabeuil, een dorp in Zuid-Frankrijk.

Het gaat om een uitwisseling met de lokale Provençaalse volksdansgroep CaboleumFolk, een van de deelnemers van de Leuvense Paasfeesten. ‘Voor dergelijke buitenlandse reizen doen we het eigenlijk. Eenmaal je in dat internationale circuit bent terecht gekomen, kom je voortdurend weer nieuwe groepen tegen waarmee je uitwisselingen kan opstarten. Hieruit ontstaan soms jarenlange vriendschappen tussen groepen onderling maar ook op individueel vlak’, zegt PR-verantwoordelijke Erwin Willems.

‘We kiezen wel bewust voor kleinschalige, plezante festivals waar je in gastgezinnen terecht komt en waar je nog iets van de streek kan zien en proeven. Voor festivals met drie optredens per dag, zonder de mogelijkheid tot verbroedering met de lokale en de andere deelnemende groepen bedanken we feestelijk’, stelt Willems.

Met de reis naar Zuid-Frankrijk start ’t Havermeuleke een feestjaar op naar aanleiding van hun 35ste verjaardag. ’t Havermeuleke werd in 1976 opgericht in het Heilig-Drievuldigheidscollege in Leuven en is een van de medeorganisatoren van de Leuvense Paasfeesten en een gekend gezicht in de Vlaamse volksdanswereld.

Meer info op www.havermeuleke.be
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio