Tramlijnverlenging Mortsel-Boechout officieel ingehuldigd

Tramlijnverlenging Mortsel-Boechout officieel ingehuldigd

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits huldigt de tramlijnverlenging tussen Mortsel en Boechout in. Foto: Iban VdZ

MORTSEL/BOECHOUT - Vrijdag werd de tramlijnverlenging tussen Mortsel en Boechout officieel ingehuldigd door Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits, in het bijzijn van burgemeesters Ingrid Pira van Mortsel en Koen T'Sijen van Boechout.

Na enkele jaren van zware werkzaamheden en een investering van ruim 44 miljoen euro is de verlenging van tramlijn 15 eindelijk voltooid. Vrijdagnamiddag omstreeks 14.45 uur knipte minister Crevits het rode lint door en huldigde daarmee de tramlijnverlenging officieel in. De daaropvolgende inhuldigingsrit liep van Capenberg in Boechout tot aan de keerlus aan de Koninklijkelaan in Berchem en terug.

Na de rit volgde een receptie in brasserie 't Kasteeltje te Boechout, vlakbij de eindhalte Capenberg. Daar gaf minister Crevits een speech (bekijk hier de video), gevolgd door een panelgesprek met de projectmanagers en burgemeesters Pira en T'Sijen.

Openingsfeest
Een week na de officiële inhuldiging, op 1 september, volgt het openingsfeest van de tramlijn Mortsel-Boechout. Tussen 10 en 14 uur biedt het Mortsels stadsbestuur elke Mortselaar een gratis tramritje tussen Mortsel en Boechout aan om de nieuwe lijn te kunnen ontdekken. Aan de haltes Station Oude-God, Kerkstraat, Kaphaan, Hof Savelkoul en Capenberg zal animatie voor jong en oud voorzien worden.

De cijfers
De nieuwe lijn is 3,3 kilometer lang en kostte 44,56 miljoen euro. In dit bedrag zit behalve de eigenlijke tramlijn ook een volledige renovatie van gevel tot gevel over het gehele traject, 10 kilometer riolering, een parking voor tweehonderd wagens op Capenberg, standplaatsen voor fietsen, straatmeubilair, een dienstgebouw en 220 bomen.

Bekijk hier de foto's van de inhuldiging en receptie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio