Toemeka helpt iedereen stemmen

We trekken op 14 oktober allemaal naar de stembus, maar niet iedereen begrijpt goed waar het in verkiezingen over gaat. Toemeka vzw uit Heverlee wil hen helpen met de campagne Kies-Keurig 2012.

Isabel Van Tendeloo

‘Beleidsmakers slagen er vaak niet in om hun politiek verhaal in een duidelijke en eenvoudige taal over te brengen. En wie niet begrijpt, is niet of minder betrokken en stemt dikwijls niet of ongeldig’, klinkt het. Daarom organiseert Toemeka, ook bij deze verkiezingen, weer een nieuwe campagne Kies-Keurig. Die richt zich op mensen die de ‘normale’ informatiestroom moeilijk kunnen volgen, zoals senioren, allochtonen of mensne met een verstandelijke beperking.

De campagne bestaat uit het verspreiden van een heldere en visueel aantrekkelijke infobrochure en een educatief pakket. Ook organiseren ze train-de-trainer sessies, waarbij ze vorming geven over hoe begeleiders van maatschappelijk kwetsbare groepen met het materiaal hun eigen netwerk kunnen informeren en sensibiliseren.In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant is er nog een gratis sessie gepland op 28 september in het Provinciehuis in Leuven. Inschrijven kan via www.toemeka.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus