Delhaize opent binnenkort filiaal op Statielei

Het gebouw tijdens de renovatie van de appartementen op de eerste en tweede verdieping. Foto: Iban VdZ

Mortsel - Het oude bioscoopgebouw op de Statielei, waar tot voor kort een Sleepy-filiaal gevestigd was, stond sinds de verkoop leeg en er deden al een tijdje verschillende geruchten de ronde over de bestemming van het pand.

De appartementen op de eerste en tweede verdieping werden intussen verkocht en gerenoveerd, maar het duurde iets langer om een geschikte kandidaat te vinden voor de grote gelijkvloerse winkelverdieping. Ronald Corens, Business Development Manager bij Delhaize, bevestigde donderdag dat er een filiaal van de warenhuisketen komt, meer bepaald een Proxy Delhaize met een zelfstandige uitbater.

De werken om de ruimte geschikt te maken als winkel, zijn intussen volop aan de gang. 'De vloer zal gelijk getrokken worden met het voetpad', licht eigenaar Pieter Van der Veken toe, 'ter hoogte van het vroegere balkon wordt over de gehele oppervlakte een vloerplaat gestoken.' De bestemming van de eerste verdieping is nog niet bepaald.

'Zodra de winkelruimte opgeleverd wordt, kan er begonnen worden met de inrichting', zegt Corens, 'zoals de werken nu vorderen, hopen we de winkel begin volgend jaar te kunnen openen.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio