FOTOSPECIALTweede Nacht van de Ondernemer een succes

Evergem - Uitreiking van vezo's en feest verlopen vlekkeloos

Na het succes van vorig jaar organiseerden de lokale Unizoafdeling, Adviesraad voor Lokale Economie en Evergems gemeentebestuur de tweede editie van de Nacht voor de Ondernemer. Daarvoor was het koetshuis van het gemeentelijk kasteeldomein Ten Bosch uitverkocht.

Tijdens het feestelijk gebeuren werden vijf trofeeën (VEZO's - Verdienstelijke Evergemse Zelstandige Ondernemer) uitgereikt. Die voor Innovatie en Creativiteit ging naar Schrijnwerkerij Andries-De Scheemaeker uit Ertvelde, bekend voor zijn kwaliteitsvolle houten ramen. Beton Buysse werd bekroond als Ondernemer van het Jaar. Dat in Sleidinge gestart bedrijf, dat nu in Evergems industrieterrein Durmakker is gevestigd, levert het beton voor onder meer Sint-Pietersstation, het nieuwe ziekenhuis Maria Middelares en de bruggen en tunnels voor de ontsluiting van de R4-zuid.

Bianca De Meyer kreeg de vezo voor de startende ondernemer. Ze runt in Sleidinge een Sparwinkel en werkt na twee jaar al met zes vaste medewerkers. De persmensen kenden de vezo voor de vrouwelijke ondernemer toe aan osteopaat Colette Peeters uit Kerkbrugge. Ze is gespecialiseerd in onder meer de behandeling van baby's, zwangere vrouwen, uro-gynaecologische klachten en sportosteopathie en doceert in onder meer Nederland, Denemarken en binnenkort ook in Turkije.

De carrièreprijs was voor de pensioengerechtigde Roger Scheir. Die bakker-patissier bouwde in Kluizen Confiserie 2000 uit tot een succesrijk bedrijf. Hij maakt zestien soorten producten, waarvan zijn pâtes de fruits en cuberdons de bekendste zijn. Met zijn dochter Isabelle en zoon Frederik is de opvolging verzekerd. Confiserie 2000 heeft plannen om in Kop van Nest een nieuw bedrijf neer te poten.    

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio