Werken ondertunneling Krijgsbaan gestart

Werken ondertunneling Krijgsbaan gestart

De voorbereidende werken aan de R11 zijn gestart. Foto: Iban VdZ

Mortsel - Internationale veiligheidsvoorschriften bepalen dat er in het verlengde van start- en landingsbanen een obstakelvrije veiligheidszone moet zijn. Om daaraan te voldoen moet de Krijgsbaan ter hoogte van de landingsbaan van de luchthaven van Deurne ondertunneld worden en die werken zijn nu aangevat.

Momenteel vinden er voorbereidende werken plaats op de Krijgsbaan en vanaf half januari wordt een parallelweg aangelegd zodat de baan tijdens de werken niet afgesloten moet worden. In februari begint men dan aan de eigenlijke ondertunnelingswerken. Er zal zowel overdag als 's nachts gewerkt worden; dit omwille van veiligheidsvoorschriften waardoor de aannemer overdag geen hoge machines mag inzetten. Er wordt nachtelijke hinder verwacht, met name in de periode van half april tot eind september. Tegen eind 2015 zou de tunnel klaar moeten zijn.

Bijzondere techniek
De beperkingen zorgen ervoor dat de aannemer weinig tijd heeft om de tunnel te bouwen en daarom wordt een speciale techniek gebruikt. In een eerste fase zullen de wanden in de grond geduwd worden, vervolgens wordt het betonnen tunneldak erop gegoten en tot slot wordt de grond onder het dak tussen de wanden weggegraven.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio