Iona en Toon helpen 200 verwoeste Nepalese huizen verrijzen

Iona Tettelin en Toon Anthoni en Jeroen Schrijvers: hun Nepal Power 24 Hour heeft gewerkt, en hoe. Foto: JAA

Schilde - Nepal Power 24 Hour, de benefietactie die jonge Schildenaren Iona Tettelin (21) en Toon Anthoni (24) en Jeroen Schrijvers (22) dit voorjaar ondernamen voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal, bracht liefst 16.480 euro op.

Het trio was op trektocht in de Himalaya toen daar op 25 april de aarde begon te beven. Ze bleven ongedeerd, maar het meg eigen ogen aanschouwen van de immense schade en ontreddering zetten hen, eens terug in Schilde, aan tot actie. Het hoogtepunt was een festival in het parkje van de muziekacademie met Nepalees eten en optredens van scouts- en Chirogroepen. Er werd ook een rekeningnummer geopend, waarop onder meer de gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking een bedrag van 2.500 euro stortte.

Intussen is alvast een deel van dat geld goed besteed geweest in de provincie Dhading. “Daar wonen Dilli en Susann, een Zwitsers/Nepalees koppel dat we in Kathmandu leerden kennen en bij wie we enkele nachten verbleven”, aldus Toon. “Zij hebben ons geholpen om de opgehaalde fondsen op een correcte manier te besteden in Nepal. Dat resulteerde in de heropbouw van meer dan 200 huizen, een stevige aanzet tot restauratie van de lokale Manarupi secondary school ende aankoop van honderd paar schoenen en sokken voor de kinderen van de Shree Mahalaxmi lower secondary school. Een Nepalese jongen, wiens gehoor werd aangetast ten gevolge van de aardbeving, kreeg een hoorapparaat. Ook zijn toekomstige consultaties en spraaktherapie zijn nu voorzien.”

“Hartverwarmend”, reageert het jonge trio uit Schilde in een nieuwsbrief aan al wie Nepal Power 24 Hour steunde. “Ieder van u is vanaf heden ereburger van Dhading!” En dankbaar, dat zijn ook de inwoners van Dhading, zoals blijkt uit enkele gestuurde foto’s.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio