Dag van de Landbouw : Cleyn Hof Ten Bautebrugge in Bogaarden

Dag van de Landbouw : Cleyn Hof Ten Bautebrugge in Bogaarden

Foto: IF

Pepingen - Op zondag 20 september organiseren Boerenbond en Landelijke Gilden naar jaarlijkse gewoonte de Dag van de Landbouw. Bijna vijftig bedrijfsleiders nodigen je dan uit op hun land- of tuinbouwbedrijf en gunnen je, samen met hun familie, een blik op hun werk, producten en het leven op hun bedrijf. In Bogaarden kan je kennis maken met de hoeveslagerij Cleyn Hof Ten Bautebrugge.

De Dag van de Landbouw is al meer dan 30 jaar een succesformule. Elk jaar trekken tienduizenden mensen erop uit om kennis te maken met de actuele land- en tuinbouw. Met het thema ‘Het begint bij ons’ willen de organisatoren iedereen weer wat dichter bij de bron van hun voedsel brengen en dat is de land- en tuinbouw.

Cleyn Hof Ten Bautebrugge

Cleyn Hof Ten Bautebrugge is een authentieke vierkantshoeve, typisch voor de streek. De hoeve in de Bautebrugstraat te Bogaarden getuigt van een rijk agrarisch leven. Het bedrijf wordt uitgebaat door Greet Willems en haar kinderen Tienke, Eulalie, Robbert en Kamie. Met zorg en passie wordt hier omgesprongen met de natuurlijke bronnen. Op het bedrijf van 40 ha worden een 50-tal melkkoeien en een 30-tal Blonde d’Aquitaine-koeien gehouden. Dit ras is afkomstig uit Zuidwest-Frankrijk en wordt gekenmerkt door zijn kuddegeest, zijn natuurlijke geboortes en zijn mals, fijndradig en smaakvol vlees. Het vetgehalte is laag. Daarom is dit vlees ideaal voor wie op dieet is. Blonde d’Aquitaine-kalveren worden op een natuurlijke manier, dus niet met keizersnede, geboren. Nadien worden ze door hun moeder grootgebracht. De koeien eten vooral gras en maïs. Beide voeders worden op het eigen bedrijf gewonnen.

Hoeveslagerij

Greet heeft ook een hoeveslagerij en doet aan thuisverkoop. Om de 14 dagen komen de klanten hun pakket dat volgens hun wens samengesteld is en vacuüm verpakt, afhalen. Een deel van het vlees wordt via lokale markten gecommercialiseerd. Naast de gebruikelijke vleesbereidingen zoals rumsteak, stoofvlees en ambachtelijk bereide ham verkoopt men ook gourmet- en fondueschotels.

Dag van de Landbouw : zondag 20 september van 10 tot 17 uur - Cleyn Hof Ten Bautebrugge, Bautebrugstraat 3, 1670 Bogaarden  www.cleynhoftenbautebrugge.be  

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio