Geen motorcross meer op de Kesterheide

Geen motorcross meer op de Kesterheide

Foto: idh

Gooik - Organisator AMC Dworp gaat niet in op een ultiem voorstel van Natuurpunt om de GP van Kester nog één jaar te organiseren op de Kesterheide. Hiermee komt definitief een einde aan de motorcross op die locatie.

René Deboeck van AMC Dworp contacteerde Natuurpunt met de vraag om toch nog één jaar organisatie op Kesterheide toe te staan. Dit zou de club de tijd geven om een volwaardig alternatief uit te werken. Onder een aantal voorwaarden was Natuurpunt bereid dit extra jaar toe te staan.

“Het was een voorstel dat het evenwicht vond tussen motorcross en natuurontwikkeling.”, stelt N-VA Gooik, dat enkele maanden geleden opriep tot overleg rond dit dossier en ook actief meewerkte aan een oplossing. "Buiten N-VA Gooik heeft geen enkele andere partij positief gereageerd op dit voorstel. Uiteindelijk was het burgemeester Doomst die aan Natuurpunt bevestigde dat deze tijdelijke oplossing definitief wordt afgewezen door de organisator. Er wordt nog steeds gezocht naar een langetermijn-oplossing."

Steve Dehandschutter van N-VA Gooik is niet verbaasd: “Wij hebben van in het begin het gevoel gehad dat de burgemeester niet meer overtuigd was van de Kesterheide als locatie voor de cross. Hij wil de cross koste wat kost naar Gooik halen. Voor ons hoort deze cross thuis in Kester. Natuurpunt heeft nu de handen vrij om van het domein een mooi natuurgebied te maken. Wij zullen er wel op toezien dat het domein toegankelijk blijft voor alle recreanten”.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio