Te weinig politie uit eigen streek

Te weinig politie uit eigen streek

Foto: *

Gooik - De Vlaams-Brabantse politieschool PIVO in Asse organiseert op zaterdag 14 november een infodag voor kandidaat politie-inspecteurs. PIVO hoopt hiermee het tekort aan politiemensen uit eigen streek op te vangen.

Tijdens de infodag van de Vlaams-Brabantse politieschool kunnen kandidaten kennis maken met de job en met de opleiding. Het PIVO hoopt vooral om kandidaat-politiemensen uit eigen streek aan te trekken.

" Ondanks alle inspanningen blijft het moeilijk om kandidaat-politiemensen aan te trekken uit de eigen provincie", zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor PIVO. "Hierdoor is er permanent een grote doorstroom van inspecteurs, die wel tijdelijk werken in Vlaams-Brabant, maar vrij snel terugkeren naar hun eigen regio. Investering in personeel en ervaring gaan zo verloren voor de korpsen van onze provincie".
 
Doorlopend op het programma:

  • uitgebreide informatie over de selectieproeven
  • een les in de politieschool (studenten van de politieschool laten kandidaten kennis maken met de lessen in de school)
  • mogelijkheid om individueel vragen te stellen aan vertegenwoordigers van de selectiedienst, vaste opleiders binnen de politieschool en studenten van de politieschool, collega’s van de verschillende zones
  • initiatie sporttesten
  • simulatie cognitieve proef

De infodag gaat door in de PIVO-Politieschool, Poverstraat 75 in Asse

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio